Flink op weg
Blijf op de hoogte en volg Chris en Karin
16 Juni 2022 | Frankrijk, Kilstett
hallo und bonjour,
Daar zijn we weer, niet meer vanuit Duitsland maar vanuit Frankrijk inmiddels. We gaan best goed. En gelukkig zijn ze in dit gebied nog tweetalig, dus kunnen we een beetje umschalten mit die sprache. Het is lastig om dan gelijk weer in het Frans alles te zeggen en te begrijpen. Dit moet even wennen weer, maar komt vast en zeker weer goed.
Waar waren we de vorige keer geëindigd, in Monheim. We zaten daar vast aan de route, dus gelijk op weg. Alles gaat voorspoedig tot er een brug weg is, maar met een goede beschrijving om weer op de goede weg te komen via een andere brug. En ja, dan begint het gefrutsel (wil eigenlijk ander woord zeggen, maar dat is niet zo’n net woord...). We komen terecht in een marathon welke moet starten over 5 minuten, en er wordt zo lang gedebateerd dat niemand er door mag, dat het startsein bijna gegeven is. Ook voor ons houdt het hier op, en het zou een hele dag sperrung zijn. Nou daar zijn we dan klaar mee. Net voor Leverkussen. Een andere man geeft aan dat we iets terug moeten en dan de bordjes Bonn aan moeten houden, desnoods op gps. Dit gedaan, en ja hoor komen we weer op het marathontraject, maar dan verderop. Hier worden we netjes doorgelaten, vooral als we vertellen wat we aan het doen zijn. Dus al met al is het in dit geval met enige vertraging goed gekomen.
Op naar Bonn, maar nier voordat we door Köln komen. Hier een prachtig uitzicht op de Dom.
We fietsen langs Bonn, maar goed ook want het is zondag en mooi weer. Er is dus veel verkeer op het fietspad, dus slakker de slakker aangezien we best breed zijn met alle tassen aan de fiets.
Onderweg komen we langs de Römer torens, een paar op een rij, super mooi om te zien en fietsen we door Königswinter.
En opletten moeten we blijven doen, bijna aan kindje onder de fiets welke als een torpedo mijn kant op kwam en een auto welke wilde gaan parkeren en daarbij ons gewoon even over het hoofd ziet. Al met al hebben we goede remmen en loopt alles weer goed af. In Bad Hönningen stoppen we die dag.
De volgende dag naar Koblenz, minder druk op de fietspaden dus we kunnen gas geven. Voor Koblenz worden we ingehaald door een blaffende hond. Deze zit in een fietskarretje. Vervolgens komen we de blaffende hond een paar keer tegen op het traject van die dag. In Spay gelukkig een bakker kunnen vinden, lekker vers broodje erin en weer verder, op naar Boppard. Van Boppard gaan we verder naar Bacharach. Hier wil het eerste hotel ons niet hebben, er wordt eerst gekeken wat je aanhebt en dan zitten ze vol.
Op naar het volgende wat we tegen komen. Dit wordt Kranenturm. Een hotel met en poort. Heel bijzonder. Wat ook bijzonder is dat Chris het regelen van de kamer in de vertaalcomputer moet inspreken op de telefoon van de eigenaar. Het Duits van Chris komt er dan als Vietnamees gebrabbel uit. Heel bijzonder, evenals de plek. Een hotel uit een rijke historie, lang vervlogen tijden maar met een beste prijs....ontbijt om 7 uur wordt helaas om 7 uur een bak lauwe koffie en om 8 uur de rest. Het zoete beleg is eveneens uit vergane glorietijden. Ook bijzonder is dat de trein zowat door het hotel rijdt aan de andere kant. Gelukkig zit de slaapkamer niet aan die kant. Bacharach is een toeristisch plaatsje waar we ons wel vermaakt hebben.
We gaan op weg naar Mainz, hier pakken we de route van de linkerufer. Dus hier maken we een switch. Terug gaan we dan de switch andersom doen. Na Mainz komen we in Nierstein, hier in 2016 overnacht en nu een lekkere coupe ijs gegeten. Maar goed ook, gezien het feit dat in Worms geen enkel onderkomen te krijgen is. Alles is vol. Dus noodgedwongen verder. Uiteindelijk komen we in Ludwigshafen uit en hebben we 137 km gemaakt die dag.
Vanuit Ludwigshafen gaan we op weg naar Wörth am Rhein. Hier echter geen Rijn te zien, dit omdat de fabriek van Daimler aan de Rijn zit. De weg ernaar toe is eveneens niet vast aan de Rijn. We fietsen langs de hoogwaterdijk tussen graslanden en landbouw. Wel spotten we 4 reeën, veel roofvogels, veel ooievaars, een eekhoorn, twee levende muizen en een gestampte muis.
In Wörth geeft de eigenaar aan dat de volgende dag een feestdag is en dat alles dan dicht zit. Op naar de supermarkt voor wat voorraad. Vanmorgen in Wörth via Booking het hotel besproken waar we nu zitten. We zitten kort bij Strasbourg en alle redelijk betaalbare hotels zitten vol. De plaats daarvoor ook vol en de plaats daarna, te duur (300 tot 400 voor een kamer is heel normaal in Strasbourg en de plaats daarna). Op ongeveer 18 km zitten we voor Strasbourg en een gelijke situatie als in Worms willen we vandaag niet meemaken, mede gezien een temperatuurtje van 34 graden in de schaduw. We zitten nu heerlijk op ons balkon in de schaduw. Straks lekker eten en morgen weer gezond op.
wij zeggen, bonjour en gezellige avond.
chris en karin
16 Juni 2022 - 18:03
Wilma En Theo :
Jullie gaan als een speer, fijn hoor en het leuke verslag maakt het helemaal af! Genieten ......
Jullie ook een hele mooie avond eet lekker en tot het volgende verslag! -
17 Juni 2022 - 08:06
Marianne Berendsen:
Hoi Karin en Chris jullie hebben al de nodige kilometers in de benen zo te lezen. Blijft heel avontuur, mooie foto’s van onderweg . Succes nog even en blijf genieten -
17 Juni 2022 - 12:07
Pa En Ma:
Wat een spannend verslag !!En met goed regelwerk is alles
goed gekomen !!! Dat is aan jullie wel toevertrouwd.
Hopelijk speelt de temp. de komende dagen iets minder op.
hoewel regen ook niet alles is. Fijne voortzetting en Lieve groet van Pa en Ma!!
17 Juni 2022 - 13:50
Robert En Anita Rengers:
Wat een mooie rit succes en de groetjes uit het puerto del carmen -
17 Juni 2022 - 19:31
John:
Hallo Chris en Karin, jullie gaan best voortvarend! Een aantal plekken komt ons ook bekend voor van onze eerdere vakanties. Mooi dat jullie er mooie foto s van maken (en een mooi verhaal!). Hebben begrepen dat er een hittegolf is in frankrijk, dat langzaam onze kant op komt. Houd jullie hoofd koel en drink genoeg! Volgens ons zijn de hotelprijzen ook flink gestegen de laatste tijd. Ik wens jullie een "coole" fietstocht de komende dagen en genioet ervan! Groet John