Au revoir, bon dia
Door: Chris en karin
Blijf op de hoogte en volg Chris en Karin
02 Juni 2015 | Spanje, Santo Domingo de la Calzada
Vanuit Arcachon zijn zijn we verder gefietst, wat moet je anders toch, elke dag tot nu toe gefietst, geen dag over geslagen. In Gujan-Mestras weer op de route gekomen en bij Le Teich is de alternatieve route langs de kust afgelopen en volgt er een saai stukje door de Les Landes. Lange wegen en veel dennebomen. Daarentegen hebben we net 1 km voor Moustey op een camping gestaan met tipitenten en een huisje waarin je kon koken, met douche en koffiezet apparaat. En heel bijzonder, een poepdoos. Dit was een los huisje met een wc-bril in een houten plank en een emmer eronder. Na elk gebruik, maakt niet uit wat, moest er een hele grote soeplepel met vermalen boomschors op. We hebben het geprobeerd, echt een aanrader voor thuis, het stinkt niet, het ruikt naar vers hout. Dus als we nog een keer het toilet gaan aanpakken, wie weet.
Vanuit Moustey zin we verder gefietst door een wat glooiender landschap. De camping welke we uitgezocht hadden, een stijlboerderij, was moeilijk, er was niemand die er over ging en we moesten dan zeker twee uur wachten. Dus alternatief, doorfietsen. Deze dag maar even de 100 kilometer volgemaakt. Tussentijds langs de supermarkt in Taller, deze was gesloten maar de eigenaar heeft de winkel open gedaan. Dat was super. In St. jean de Vincent een leuke camping gestroffen, gelijk aan de route, dat maakte de 100 km weer goed.
De volgende dag naar Dax, een beste stad met Thermaalbaden. Ook hier zijn we aangesproken door een Fransman welke het helemaal super vond, en eveneens onze uitrusting. Dat valt wel op, fluorgeel. Maar dat is dan ook wel de bedoeling voor de zichtbaarheid. Beter zichtbaar dan platgereden.
We zijn gestopt bij Peyrehorade, hier hebben we op een camping gestaan bij een kiwikweker. Heel bijzonder om dit te zien, wij weten nu waar de kiwis vandaan komen.
De volgende etappe is bijzonder, naar St. Jean Pied de Port, de place to by voor de overtocht naar Spanje en over de pyreneenen. Dit voor velen ook een startplaats, hier weer ander mensen ontmoet. En hier eveneens zicht op de pyreneen.
Op 29 mei hebben we de grens met Spanje bereikt, via Arneguy. Wederom geen groot bord van Spanje...Schengenakkoord...
Maar via de Roelandspas de pyreneen over gefietst. De eerste plaats na de Roelandspas is Roncesvalles. Hier druk met pelgrims en de nieuwe hospitalleros, de vrijwilligers welke voor twee weken dienst draaien in een Refugio. Blijkt dat er een uit Didam afkomstig is, en ja de wereld is dan klein.
Op 30 mei zijn we door de Erro vallei om Pamplona heen gefietst. Hier wemelt het van de gieren (beesten dan, geen mensen). Echt een aanrader dit stukje.
De weg vervolgd, goed op weg, kekker warm getrapt met wat klimmetjes, komen we in Estella een stel tegen op de tandem welke we reeds een paar dagen tegen komen op de campings. Ze hebben pech met de tandem. Dus samen met hun naar de camping om te kijken of het te herstellen is. Dit is gelukt, pelgrimsdaad verricht. Lekker gezwommen en de volgende dag weer verder.
Alles gaat verder voorspoedig, knie van Chris gaat heel erg goed. Het weer is super, vroeg starten ivm de warmte.
Morgen gaan we op naar Burgos, de mooiste cathedraal van de route.
Hopelijk willen de foto's op de weblog, anders een andere keer.
In ieder geval groetjes van ons, hier is het super in het tijdloze
Chris en Karin
02 Juni 2015 - 20:34
Gerard:
mooi verhaal weer, jullie maken heel wat mee en hebben het weer in ieder geval mee. Hier in nederland is het baggerweer, met de kachel aan. Morgen reizen wij af naar Tsjechië.
Groetjes Ditte en Gerard -
02 Juni 2015 - 20:45
Monique:
Leuk om weer wat van jullie te horen. Het is toch een hele reis zo op de fiets, wel een belevenis zo te lezen. Heel veel fiets plezier verder en hopelijk mooi weer. Groetjes Monique -
02 Juni 2015 - 21:05
Adeline:
Hallo Chris en Karin, alweer zo'n mooi verslag van jullie. Wat zijn jullie al ver!! Gewoon blijven genieten en doorfietsen! Lieve groetjes van Thomas, Carlijn en Adeline -
02 Juni 2015 - 21:15
Rob En Cindy:
Hallo Chris en Karin, jullie gaan als een speer. Straks komen jullie nog fietspaden te kort in plaats van tijd. Geniet van het heerlijke weer en omgeving. Groetjes Rob en Cindy -
02 Juni 2015 - 21:31
Margrit:
Dag Chris en Karin, wat maken jullie toch mooie verslagen! Echt prachtig om te lezen. Wij wensen jullie nog heel veel fietsplezier toe en lekker genieten. Hartelijke groeten van Ria en Margrit -
02 Juni 2015 - 22:00
Robert, Nathalie, Rico En Carlos:
Ha Chris & Karin,
Jullie gaan echt als een speer..en helemaal als je weer zo'n kolos overwonnen hebt. Goed om te lezen dat de knie van Chris weer helemaal gesmeerd en gepolijst is door de vele kilometers....Succes de komende dagen en we hebben gehoord dat jullie wat van de de warmte onze kant op hebben geduwd...we zijn in blijde afwachting.. Groetjes van de hele family !
02 Juni 2015 - 23:24
Resi:
Mooi te lezen dat t zo voorspoedig gaat! Binnenkort een aantal bbq's. Ga John vragen of ie zo'n schijthuis kan maken. Ziet er mooi uit en volgens jullie ruikt t nog lekker ook. Wil jullie vragen een beetje zon onze kant op te sturen. Zijn de regen en kou nu wel zat. Bovendien is dat een lekkere voorbereiding op onze vakantie. Toitoitoi voor de rest van de reis en heel graag tot het volgende bericht. Grtz en fietsze -
03 Juni 2015 - 16:45
Kees En Miep:
Ha Chris en Karin, wat een mooi verslag en jullie zijn al zo'n eind. Ook voor de resterende tijd: het ga jullie goed, reis voorzichtig en veilig, dat wensen wij jullie toe. -
03 Juni 2015 - 20:01
John Keizer:
Zie dat jullie het binnenland in fietsen, op weg naar Sevilla? Zo te horen gaat het voorspoedig en maken jullie veel mee! Neem aan dat jullie ook al leuk gekleurd zijn? Zie je wel dat een caravan niets voor jullie is haha. Zou zeggen; voeten op de pedalos en maak voort! Ga jullie goed, groeten John -
04 Juni 2015 - 22:08
Maikel En Patricia:
mooi gebied waar jullie doorheen fietsen zeg ,hou vol het eind doel komt in zicht -
04 Juni 2015 - 22:10
Patricia V.d.L.:
Hallo Karin en Chris,
Ook vanuit Wehl houden we jullie in de gaten. Alweer 5 weken onderweg en heel veel gezien en meegemaakt. Erg fijn dat alles voorspoedig verloopt. Geniet nog van de mooie omgeving en het lekkere weer. Want voor dat je het weet Karin zit je alweer achter je bureautje ;);) Groetjes Patricia v.d.L. -
07 Juni 2015 - 19:58
Ome Jan:
Ik was wat te laat met de Pinksteren, echter ook vast een goede kerst. Ben met een boek aan het lezen van een jongeman die de camino loopt vanaf de grens, vond het wel mooi zoals hij beschreef hoe de aankomst was. En apetrots en met het gevoel van wat nu. Ik vermoed dat er nog wel meerdere tochten volgen bij jullie. Tot gauw wederhoren, Jan